zaterdag 4 juni 2011

Vroege vogeltocht

Met de vroege vogeltocht van vorige week nog in gedachten had ik misschien iets te hoge verwachtingen gewekt bij de gasten van deze week. Met de ijsvogelshow van vorige week in het achterhoofd had ik min of meer ijsvogels beloofd aan de gasten van vandaag. Dat moet je dus niet doen!
Het team van vandaag bestaat 2 gasten uit Nunen, 2 gasten uit Nijmegen en 2 uit Zoetermeer, allemaal nog eerder opgestaan dan ikzelf, respect.
Het is weer een schitterend mooie ochtend met een mooie zonsopgang boven polder Kort- en Lang Ambacht. De waarnemingen zijn van algemene aard, rietzangers, Cetti´s, winterkoninkjes, blauwe reigers... Bij de polder besluit ik deze keer niet de hele wandeling te doen, maar na korte stop, door te varen naar de uitkijkheuvel, Lepelaars, grutto´s heel veel ganzen. Wel laten de snor en de sprinkhaanzanger zich mooi horen deze ochtend en als je op de goede plaats stond kon je ze tegelijk horen en zo ook het verschil ontdekken.
De gasten vermaken zich prima, het is natuurlijk wel een heel uniek stukje natuurgebied waar we zijn.
Tja die ijsvogelbelofte, misschien op de terugweg.... Flits! ijsvogel! roep ik, de gasten proberen hem ook te zien...en weg! Een aantal heeft de ijsvogel dan toch gezien, zoals je hem meestal ziet als een blauwe flits. Later zie ik er nog één in de verte, maar die ziet verder niemand.
Met 1 ijsvogel in de pocket landen we weer bij het botenhuis. In de stralende zon drinken we koffie en praten wat na, met hier en daar een ijsvogelgrap. Weer een toffe vogeltocht met leuke gasten!
De foto is van de spinsels van de wilgenstippelmot, hiermee is de Biesbosch nu helemaal volgestippeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten